Geen producten (0)

 


 

Handleiding:

Rotel Professional Plus*****

     Voor een optimaal gebruik en verlenging van de levensduur van uw Rotel-Professional dient u de volgende aanwijzingen in acht te nemen:

  • Voordat u de bout aansluit op het elektranet, het apparaat met voorgekookt leidingwater vullen met behulp van de bijgeleverde maatbeker en trechter.
  • De hoeveelheid water mag nooit de aangegeven hoeveelheid op de maatbeker overschrijden.

 

  • Zet nu de hogedrukbout aan met de aan/uit knop. Het controlelampje licht op en geeft aan dat de Rotel Professional opwarmt.

      Plaats nu het apparaat op de bijgevoegde onderzetter en wacht vervolgens tot het controlelampje uitgaat.

      Uw hogedrukbout is nu klaar voor gebruik.

  • De stoomdruk is regelbaar. Het optimale resultaat krijgt u, wanneer u het draaiend gedeelte van de stoomknop uitschakeld en, naar behoefte, de stoomdrukknop kort indrukt voor het opwekken van een super-stoomstoot. Nooit continue strijken met ononderbroken super-stoomstoot of met voortdurend stoomstrijken, anders wordt uw was te vochtig en is de stoom te snel verbruikt.

 

  • Gebruik altijd een absorberende onderlegger (bijvoorbeeld vilt of een molton).
  • De eerste keer kan er wat rook en water uit de zool van het strijkijzer komen. Dit is normaal en verdwijnt na verdamping van 4 tot 5 proeftanks.
  • Bij het strijken van hangende kleding: de zool van de rotel-professional direct tegen de kleding houden, anders glijdt de damp af en krijgt u geen goed resultaat.
  • Het is van belang de tank van uw rotel-professional na gebruik helemaal te legen: stekker uit het stopcontact halen en de veiligheidssluiting pas verwijderen als er geen stoom meer uitkomt. Daarna het apparaat leegschudden.

Ontkalken: Het is van groot belang (zie garantiebepaling!) dat u het apparaat één maal per maand ontkalkt. Vul het apparaat met de inhoud van het maatbekertje bestaande uit 2/3 voorgekookt water en 1/3 universeel ontkalkingsmiddel. (onder voorbehoud gebruiksaanwijzing universeel ontkalkingsmiddel). Niet verwarmen. verwijder de vloeistof na 1 a 2 uur uit uw Rotel Professional. Spoel vervolgens uw Rotel Professional een paar keer goed om met schoon water.

Let op:

De veiligheidssluiting NOOIT openen zolang zich nog druk (stoom) in het apparaat bevindt. Ingeschakelde strijkijzers nooit onbewaakt laten staan. Ingeschakelde strijkijzers nooit in de buurt van kinderen laten staan. Bij ondeskundig gebruik kunnen stoom en hitte tot verbranding leiden.